Справа Мазепи. Підозрювані у незаконному заволодінні землями Київської ГЕС вийшли із СІЗО

Печерський суд відпустив під нічний домашній арешт співзасновника котеджного містечка Riviera Village Сергія Слюсаренка, повідомив його партнер Володимир Лімаков на своїй Facebook-сторінці. До цього суд відпустив ще двох співробітників Riviera Village – Романа Єфімова й Аліну Шило. Цю інформацію підтвердила юрфірма Equity, адвокати якої захищають інтереси Слюсаренка та Ігоря Мазепи.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • 19 лютого Печерський районний суд відпустив під нічний домашній арешт Сергія Слюсаренка, повідомив Лімаков.
  • 16 лютого суд змінив секретарці Riviera Village Аліні Шило утримання під вартою і заставу 50 млн грн на домашній арешт і відпустив під нічний домашній арешт ще одного підозрюваного у справі Riviera Village – директора Романа Єфімова. 
  • «У них усіх нічний домашній арешт», – уточнив Forbes Олег Маліневський, керівний партнер Equity.
  • «Дуже хотілося б вірити, що зміна запобіжного заходу Сергію Слюсаренку, Аліні Шило, Роману Єфімову стане першим кроком на шляху відновлення законності», – написав Лімаков.

Контекст

29 листопада 2023 року Державне бюро розслідувань повідомило, що спільно з ДСР Національної поліції України викрило й затримало «керівників та учасників злочинної організації», які протиправно заволоділи землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. 

«Землі переоформили на підставних осіб та збудували котеджні містечка. Сума завданих збитків сягає 15 млн грн», – йшлося в заяві Нацполіції. 

Загалом затримали пʼятьох осіб. Сергій Слюсаренко перебував за ґратами з кінця листопада 2023-го. Разом із іншим підприємцем, Володимиром Лімаковим, 16 років тому він створив елітне котеджне містечко Riviera Village під Києвом. 

Одночасно зі Слюсаренком у СІЗО також потрапили два топменеджери, юрист Riviera Village та в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру Київської області. 

Ще однією підозрюваною є 72-річна мати Слюсаренка, яка знаходиться під домашнім арештом, йдеться в ухвалі Печерського районного суду.

Фігурантами у справі про нібито незаконне привласнення землі поблизу Київської ГЕС є також Ігор Мазепа та його брат Юрій. Печерський суд столиці 19 січня відправив їх під арешт із заставою 349 млн грн і 44 млн грн відповідно. 23 січня Київський апеляційний суд зменшив заставу Ігорю Мазепі до 21 млн грн, які той заплатив і вийшов із СІЗО. 

Слідство наполягає, що два злочинні угруповання – Слюсаренка й Мазепи – автономно одне від одного в той самий час «спланували та реалізували злочинні наміри, заволодівши ділянками стратегічно важливих земель. У результаті держава отримала мільйонні збитки, а Київ опинився на межі техногенної катастрофи».

Обвинувачені заявляють про свою повну невинуватість і упередженість слідства.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *