SpaceX слідом за Neuralink перенесла свою реєстрацію з Делавера. Раніше суд штату анулював Ілону Маску виплату $56 млрд

Компанія SpaceX перенесла штат своєї реєстрації з Делавера до Техасу, повідомив генеральний директор компанії, мільярдер Ілон Маск. Раніше рішення суду в Делавері анулювало пакет заробітної плати Маска у розмірі майже $56 млрд у іншій його компанії – автовиробнику Tesla.

Зізнаємося у коханні нашим читачам ❤‍🔥 Тільки 14 та 15 лютого даруємо 800 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 999 грн/рік. Діє з промокодом FLOVE. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «SpaceX перенесла штат своєї реєстрації з Делавера до Техасу! Якщо ваша компанія все ще зареєстрована в Делавері, я рекомендую якнайшвидше переїхати в інший штат», – написав Маск.
  • Цей крок було зроблено після того, як мільярдер і гендиректор Tesla пообіцяв провести голосування акціонерів за перенесення штату реєстрації компанії-автовиробника до Техасу після того, як суд Делавера визнав недійсним його пакет заробітної плати у розмірі $56 млрд .
  • «Громадське голосування однозначно на користь Техасу! Tesla негайно спробує провести голосування акціонерів для переведення штату реєстрації до Техасу», – писав Маск раніше цього місяця після проведення опитування в Х, у якому 87% респондентів проголосували «за» за зміну реєстрації компанії.
  • Минулого тижня ще одна компанія Маска Neuralink, яка займається імплантацією мозкових чипів, також змінила місце реєстрації з Делавера на Неваду.

Контекст

Суддя штату Делавер скасувала виплату Ілону Маску $55,8 млрд як компенсаційного пакету від компанії Tesla. У 2018-му автовиробник ухвалив рішення про компенсаційну виплату Маску у формі акцій компанії замість зарплати на посаді гендиректора на 10-річний термін.

Суддя Кетлін Маккормік заявила, що рекордний пакет винагород Маска «був неправомірно схвалений радою директорів компанії», і мільярдер «обманув акціонерів». Через кілька годин після рішення Маск написав: «Ніколи не реєструйте свою компанію в штаті Делавер».

Якщо рішення не буде оскаржене і план винагород Маска буде скасовано, він втратить опціони на 303 млн акцій Tesla, що становить близько 10% компанії. У результаті його частка залишиться на рівні 13%, що значно нижче за його мету в 25%. Це також може поставити під загрозу статус Маска як найбагатшої людини у світі зі статком у $210,6 млрд станом на 31 січня. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *