Sony Pictures і Apollo хочуть придбати Paramount за $26 млрд – WSJ

Sony Pictures та фонд прямих інвестицій Apollo Global Management зробили пропозицію про купівлю медіакомпанії Paramount Global за $26 млрд. Про це пише WSJ з посиланням на свої джерела.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Apollo і Sony в середу надіслали лист-пропозицію, який підписали виконавчий директор Sony Pictures Тоні Вінчікерра і партнер Apollo Аарон Собел. Ця пропозиція є відправною точкою для переговорів і не є зобовʼязуючою, зазначило видання.
  • Пропозиція, зокрема, враховує борг Paramount у розмірі $14,6 млрд. Запропоновані умови передбачають, що Sony отримає мажоритарну частку в Paramount, а Apollo – міноритарну.
  • Ця пропозиція зʼявилася на тлі ексклюзивних переговорів Paramount про злиття зі Skydance Media. Проте деякі акціонери Paramount виступили проти цієї угоди. Наприкінці квітня Paramount повідомила про відставку головного виконавчого директора Боба Бекіша, який був противником цієї угоди.
  • Ексклюзивний період переговорів між Skydance і Paramount закінчується сьогоні, 3 травня, а це означає, що Paramount і Redstone можуть розпочати обговорення продажу з іншими можливими претендентами.

Контекст

Раніше Apollo намагалася самостійно купити Paramount за $11 млрд, проте остання вважала за краще почати ексклюзивні переговори з медіакомпанією Skydance Девіда Еллісона, сина засновника Oracle Ларрі Еллісона.

Кіностудії Paramount належать такі франшизи, як «Найкращий стрілець» (Top Gun) і «Губка Боб Квадратні Штани», а також телеканали під брендом CBS (включно зі спортивними та новинними), Comedy Central, MTV і Nickelodeon, стрімінгові сервіси, телеканали у Великій Британії, Австралії, Індії та Аргентині.

Ціна на акції Paramount підскочила на 13% у четвер.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *