SoftServe запускає власну ШІ-лабораторію: кого наймають

IT-компанія SoftServe заявила про створення лабораторії генеративного штучного інтелекту. Шукають 15 спеціалістів у шести країнах. Про це Forbes повідомили в пресслужбі компанії. 

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • SoftServe відкрила 15 вакансії в Україні, Румунії, Польщі, Колумбії, Іспанії та Чилі. Компанія шукає фахівців з Data Since, ML-розробки та Computer Vision. Більшість вакансій планують закрити у вересні та жовтні.
  • Мета лабораторії – прискорити впровадження ШІ-технологій у різних сферах та індустріях, а також вирішувати завдяки їм конкретні бізнес-проблеми.
  • Лабораторія працюватиме у напрямках: AI Discovery, AI Launchpad та AI Adoption
  • У межах роботи в лабораторії генеративного штучного інтелекту, фахівці SoftServe використовуватимуть інструменти у партнерстві з AWS, Google Cloud, Microsoft Azure та NVIDIA.

Контекст

У серпні 2023-го на рахунку SoftServe було понад 200 реалізованих ШІ-проєктів. Через війну у 2022-го компанія мала певний відтік спеціалістів, розповідав Дмитро Зікрач, Data Science Competence Manager компанії. «Але нині маємо стрімкий тренд на ріст команди – наймаємо щонайменше п’ять людей на місяць», – додає він. 

Станом на вересень 2023-го на майже 7 000 IT-вакансій в Україні претендує понад 91 000 кандидатів, свідчать дані Djinni. Великі аутсорсери призупинили найм, особливо, недосвідчених спеціалістів. За дев’ять місяців 2023-го SoftServe найняв глобально близько 250 джунів. 100 з них – в Україні.

Водночас попит на AI/ML-спеціалістів йде угору останніх кілька років, розповідала головна рекрутерка холдингу Roosh Дар’я Маляр. Наразі у найбільшому дефіциті – Senior ML-інженери, які працюють з 3D. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *