SoftServe увійшов у дослідження Gartner

Українська ІТ-компанія SoftServe у 2023-му збільшила свій дохід від розробки кастомного програмного забезпечення, який виріс на 30%. Про це свідчать дані звіту консалтингової компанії Gartner.

Ключові факти

  • SoftServe назвали «челенджером» у звіті Gartner «Магічний квадрант 2023» для сфери послуг з розробки програмного забезпечення. Звіт базується на критеріях здатності постачальника виконувати роботу та мати повноту візії, повідомляє пресслужба компанії. 
  • Дохід SoftServe від CSD (Custom Software Development Solutions) послуг виріс на 30% порівняно з груднем 2022-го, свідчать дані Gartner.
  • 32% від цього доходу припадає на великих клієнтів, 27% – на середніх і 41% на малих, йдеться у звіті. 

Контекст 

SoftServe працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. У компанії працюють понад 12 000 співробітників у більш як 50 офісах світу. Головні офіси SoftServe розташовані у Львові та Остіні (США). Через війну у 2022-му компанія мала певний відтік спеціалістів, розповідав Data Science Competence Manager SoftServe Дмитро Зікрач. 

Також у 2023 році компанія утричі менше найняла малодосвідчених айтівців порівняно з 2022-м, – 475. Дані за 2021 рік компанія відмовилася надавати: мовляв, порівнювати з неповним 2023-м поки що не репрезентативно. «Два-три роки тому ми обіцяли абітурієнтові красиве майбутнє, а через війну не можемо цього забезпечити», – сказав співзасновник і член ради директорів SoftServe Тарас Кицмей на Forbes Tech наприкінці листопада 2023 року. 

У вересні 2023-го SoftServe заявила про створення лабораторії генеративного штучного інтелекту. Рекрутери компанії шукали 15 спеціалістів у шести країнах. 

GenAI Lab розвиває R&D-відділ SoftServe, у якому працює більш як сотня осіб. У червні 2023 року його очолив Володимир Карпів, коли після семи років Микола Максименко пішов будувати власний стартап Haiqu.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *