SMOK залучила фонд на 25 млн – куди інвестуватимуть

Венчурна інвесткомпанія SMOK Ventures залучила свій другий фонд розміром у $25 млн. Гроші планують інвестувати у 25–35 стартапів із регіону Центральної та Східної Європи. Про це Forbes повідомили у компанії.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти 

  • Польсько-американська венчурна інвестиційна компанія SMOK Ventures залучила свій другий фонд у $25 млн. Компанія планує інвестувати ці кошти в 25–35 стартапів із регіону Центральної та Східної Європи (ЦСЄ) та діаспори.
  • Перше закриття фонду відбулось у листопаді 2022 року. До фонду приєднались понад 60 приватних лімітованих партнерів. Більшість – підприємці з регіону Центральної та Східної Європи. Серед партнерів фонду – засновники трьох єдинорогів, колишній регіональний керівник Google та ранні співробітники таких компаній, як Data Dog або Sumologic.
  • Друге закриття фонду відбулося 23 січня 2024 року. В ролі ключового партнера до SMOK Ventures приєдналася польська інституція розвитку PFR Ventures. 
  • Зі свого другого фонду SMOK вже інвестував у 12 стартапів з таких країн, як Польща, Україна, Чехія, Хорватія, Болгарія, Латвія, Сербія, Боснія і Герцеговина.

Контекст  

SMOK Ventures інвестує в засновників із Центральної та Східної Європи, що можуть знаходитися в будь-якій точці світу. У фокусі SMOK Ventures – софтверні стартапи з інтересом до інструментів розробки програмного забезпечення, розробки ігор та штучного інтелекту. В преференції – команди з орієнтиром на ринок США. Фонд інвестує на Pre-seed та Seed раундах з первинним чеком від $100 000 до $1 млн. 

У лютому 2023 року SMOK інвестував €1 млн в український стартап Finmap, який робить фінансовий сервіс обліку грошей для малого та середнього бізнесу.

SMOK є частиною глобальної мережі фондів на чолі з Полом Брагіелем. Загалом інвестиційна структура має понад $400 млн під управлінням та зосереджена на ринках, що розвиваються. Інші два партнери SMOK Ventures – колишня СЕО ReaktorX Діана Козярська і технологічний підприємець Борис Мусієлак. В Україні команду представляє принципал фонду Олександр Яценко.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *