Словацькі та угорські перевізники поновлять блокування руху на кордоні з Україною вже сьогодні

Словацька спілка перевізників (UNAS) з понеділка, 11 грудня, знову планує заблокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Німецьке – Ужгород», повідомляє UNAS. Також до протесту приєднаються перевізники Угорщини.

Ключові факти

  • Згідно із заявою перевізників, рішення про поновлення протесту було ухвалено у неділю, 10 грудня, на підставі «впливу на ринок автотранспорту Словаччини». 
  • Блокування кордону має розпочатися з 15:00, скільки воно триватиме – наразі невідомо.  
  • Перевізники додають, що заблокують вʼїзд на територію Словацької Республіки для вантажних перевезень, а особистий транспорт не обмежуватимуть.
  • «Приєднуємося до протестів, які організовуються в Польщі з 6 листопада та з 11 грудня також на території Угорщини», – заявили в UNAS.
  • Асоціація угорських підрядників автоперевезень MKFE також почне протест, вимагаючи скасування транспортного безвізу для України, йдеться у заяві організації. Асоціація отримала дозвіл на проведення такої демонстрації від поліції повіту Саболч-Сатмар-Берег.
  • Акція протесту пройде біля пункту пропуску «Загонь – Чоп».

 Контекст

21 листопада перевізники зі Словаччини заблокували рух вантажівок у напрямку одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною. Проте вранці 22 листопада рух було відновлено. 1 грудня представники Спілки перевізників Словаччини знову розпочали блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Німецьке», який суміжний із українським пунктом пропуску «Ужгород».

5 грудня рух вантажівок на кордоні між Україною та Словаччиною було відновлено.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *