Росія вночі атакувала Україну балістичними ракетами і «шахедами», всі знищила ППО

У ніч на понеділок, 11 грудня, сили ППО знищили всі 18 ударних БпЛА і вісім балістичних ракет, які атакували Україну, повідомили Повітряні сили ЗС України. У Києві під час відбиття ракетного удару сталося падіння уламків ракет у Дарницькому районі.

Ключові факти

  • Близько четвертої ранку окупанти атакували Київщину вісьмома балістичними ракетами. Удар було завдано з північного напрямку, попередньо – із Брянської області РФ.
  • Усі вісім ракет було знищено зенітними ракетними підрозділами повітряного командування «Центр».
  • За даними Київської міської військової адміністрації, внаслідок роботи ППО по збиттю ракет сталося падіння уламків у Дарницькому районі, є постраждалі.

Росія вночі атакувала Україну балістичними ракетами і «шахедами», всі знищила ППО /Фото 1

Фото: КМВА

Росія вночі атакувала Україну балістичними ракетами і «шахедами», всі знищила ППО /Фото 2

Фото: КМВА

Росія вночі атакувала Україну балістичними ракетами і «шахедами», всі знищила ППО /Фото 3

Фото: КМВА

  • Також вночі Росія атакувала Україну 18 безпілотниками типу Shahed із окупованого Криму. Усі дрони було знищено, більшість – на Миколаївщині. 

Контекст

У минулу п’ятницю, 8 грудня, Росія завдала удару по Україні зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС крилатими ракетами Х-101/Х-555. Частина ракет була спрямована на об’єкти інфраструктури на Дніпропетровщині. Інша група, долетівши до Дніпра, змінила напрямок руху в бік Києва. Загалом було знищено 14 із 19 крилатих ракет на Дніпропетровщині та Київщині.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *