«Склалась важка ситуація». «Укренерго» зафіксувало дефіцит електроенергії

У середу, 29 листопада, з 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії, повідомляє «Укренерго». Це повʼязано зі стрімким зростанням споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити всі потреби споживачів.
  • Зокрема, сонячні електростанції майже не працюють через хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті.
  • «В енергосистемі зараз склалась важка ситуація… Це означає, що споживачам сьогодні зранку і протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції», – сказано в повідомленні.
  • Українців закликали ощадливо споживати електрику протягом дня до 18:00.

Контекст

НБУ очікує, що дефіцит електроенергії протягом четвертого кварталу 2023 року не перевищуватиме 5%. Аналогічний показник у першому кварталі після ударів Росії по енергетичній інфраструктурі складав, за оцінкою НБУ, 15%. Про це під час публічного інтерв’ю на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes повідомив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан.

Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак та терору, який був минулої зими, заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО; у Росії поменшало ракет; проведено ремонтну кампанію; захист енергооб’єктів; робота з міжнародними партнерами; достатня кількість енергоресурсів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *