Скільки зараз резидентів у «Дія.City»

Станом на грудень 2023 року до спеціального податкового режиму для IT-галузі «Дія.City» приєдналося понад 750 компаній. Про це під час свого виступу на Diia Summit повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Ключові факти 

  • До «Дія.City» станом на грудень 2023 року приєдналося понад 750 компаній, із них понад 70 компаній – з галузі defence-tech. 
  • У компаніях-резидентах «Дія.City» працює понад 60 000 людей. 
  • «Ми в п’ять разів знизили податки для технологічних компаній та впровадили податок на виведений капітал», – зазначив Федоров.  

Контекст 

Станом на березень 2023 року резидентами «Дія.City» було 500 компаній. За словами Федорова, це були як технологічні гіганти, так і стартапи.  

Через війну Мінцифри спростило критерії резидентства. Зокрема, резидентам «Дія.City» не потрібно подавати звіт про відповідність і незалежний аудиторський висновок до 1 січня року, наступного за мирним роком.

На час воєнного стану компанії не позбавлятимуть статусу резидентів «Дія.City», навіть якщо вони не відповідатимуть критеріям: кількість співробітників, середня зарплата тощо. Це стосується як чинних резидентів, так і компаній, які прагнуть долучитися до спецрежиму. Водночас податкові умови «Дія.City» залишаються незмінними.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *