Що відомо про засновників збанкрутілого сервісу доставки Rocket

Засновники українського сервісу доставки Rocket, який закрився у 2022 році, Олексій Юхимчук і Станіслав Дмитрик приєдналися до команди створеного у 2023 році стартапу YARD Delivery. Про це в LinkedIn повідомив засновник та CEO компанії Олександр Корнійчук.

Тільки до 7 січня даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • «Я радий вітати на борту Станіслава Дмитрика та Олексія Юхимчука, візіонерів-співзасновників «Rocket», – написав Корнійчук.
  • У коментарі Forbes він зазначив, що Юхимчук обійме посаду керівника з розвитку бізнесу, а Дмитрик – операційного директора.
  • «Наразі долучилися як едвайзери, бо маємо великий досвід у напряму логістики останньої милі, –прокоментував Forbes Юхимчук. – Задача – побудувати інноваційний проєкт для експрес-доставки останньої милі у великих містах Європи, бо цей ринок має багато неефективностей».
  • YARD Delivery розробляє додаток експрес-доставки між поштоматами. Стартап у 2023-му запустили керівник відділу посилкових терміналів компанії Modern Expo Корнійчук і співзасновник маркетингової агенції Moloko Marketing Agency Олександр Кузьмич. Фаундери та два ангельські інвестори на старті інвестували $160 000 у проєкт, писав AIN.
  • «Завдяки їхньому досвіду та знанням, YARD Delivery реалізує у великих містах Європи службу експрес-доставки, інтегруючи свої послуги з різними мережами поштоматів у місті, – прокоментував Forbes Корнійчук. – Цей підхід дозволяє компанії забезпечувати швидку, всього двогодинну доставку, пропонуючи клієнтам зручність отримання посилок у будь-якому доступному поштоматі».

Що робить YARD Delivery?

YARD Delivery розробляє додаток експрес-доставки між поштоматами

Контекст

Сервіс швидкої доставки Rocket заснований у 2018 році. У 2021-му стартап активно зростав на хвилі пандемії. Він працював з 3000 ресторанів у 25 містах України, виходив на іноземні ринки, а Forbes оцінював стартап в $50–100 млн. Через арешт першого інвестора Тімура Рохліна Rocket почав відчувати проблеми з фінансуванням. 

23 лютого 2022 року Rocket оголосив, що припиняє роботу в містах Нідерландів, Франції, Португалії, Іспанії, Угорщини та Кіпру. На них компанія вийшла у кінці 2020-го та протягом 2021 року. 

У березні 2022-го у листі до співробітників компанії співзасновники компанії Олексій Юхимчук та Станіслав Дмитрик повідомили, що сервіс доставки Rocket припиняє діяльність. У листі також йшлося, що Rocket «не має можливості відновити операційну діяльність і продовжити роботу, а також не може гарантувати виконання обов’язків щодо заробітних плат».

У вересні 2023 року в рамках аукціону з продажу майна збанкрутілої «Рокет Делівері» було реалізовано дев’ять торговельних марок компанії, зокрема Rocket. Права було придбано за понад 87 000 грн. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *