Що буде з криптовалютою. Капіталізація ринку скорочується, продажі NFT обвалилися

Вересень виявився найгіршим місяцем для NFT з січня 2021 року, загальний обсяг продажів становив $300 млн. Про це Forbes розповіли в компанії Binance, коментуючи щоквартальний ринковий звіт від Binance Research за Q3 2023.

Ключові факти

  • У перші три місяці кварталу середня ціна операції варіювалася в районі $38,17. Це на 95% менше у порівнянні зі серпнем 2021 року, коли середній показник перевищував $790. 
  • Як зазначається у коментарі Binance, середня кількість унікальних щоденних покупців NFT за останні три місяці помітно знизилася на 14,1% до 53 000 порівняно з даними попереднього кварталу. 
  • Водночас обсяг торгових операцій із NFT за третій квартал збільшився на 4,6%. Лідерами з транзакцій стали ігрові токени Gods Unchained, Axie Infinity, NBA Top Shot, NFL All Day та Mythical Beings.
  • Останні три місяці стали випробуванням для криптосвіту, зазначають аналітики Binance. Капіталізація ринку криптовалют скоротилася на 8,6% в порівнянні з попереднім періодом. При цьому, як зазначають аналітики, інституційний інтерес до криптоактивів зростає. BNB Chain, Ethereum і Polygon захоплюють лідируючі позиції в ігровому секторі, контролюючи приблизно 66% ринку, йдеться у коментарі.

Контекст

Ринок починає подавати сигнали початку «бичачого» циклу, вважає Кирило Хом’яков, генеральний менеджер Binance регіонів CEE та Центральної Азії. За його словами, позитивні зміни на крипторинку в основному повʼязані як із біткоїн-ETF в США, так і з геополітичною напругою.

Також багато інвесторів очікують, що схвалення біткоїн-ETF змінить ситуацію в період з кінця 2023 року до першої половини 2024 року. 

BlackRock, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise та Invesco подали заявки на біткоїн-ETF, які знаходяться на розгляді.

«Ринок робить все можливе, щоб прискорити схвалення фізичного біткоїн-ETF, при цьому консенсус полягає в тому, що це відбудеться в найближчі три місяці, якщо не раніше», – зазначив Хомʼяков.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *