ШІ-помічник для бізнесу – чим займається стартап Dataisland

Кіпрська енергокомпанія Milleyson Holdings Ltd та український консалтинговий холдинг Apercon Consulting Group сумарно інвестували $500 000 в український ШІ-стартап Dataisland. Про це Forbes повідомила пресслужба компанії. 

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти 

  • Український Dataisland розробляє віртуального помічника, який інтегрується із CRM-системами та базами даних організацій. Це дозволяє аналізувати статистичні дані, створювати на їхній основі звіти для співробітників. 
  • У січні 2024-го Dataisland залучив $300 000 від кіпрської енергетичної компанії Milleyson Holdings Ltd у межах pre-seed-раунду. Також до фінансування на цьому етапі долучився український консалтинговий холдинг Apercon Consulting Group, вклавши $200 000. 
  • Кошти Dataisland спрямує на масштабування бізнесу, вихід на іноземні ринки та розробку публічної версії продукту. 
  • Серед клієнтів компанії – вищезгадані Milleyson Holdings Ltd, Apercon Consulting Group, австрійська кейтерингова компанія Do&Co, виробник складських роботів Deus Robotics та Національний університет фізичного виховання і спорту України. 
  • «За досить короткий термін ми змогли повністю реорганізувати роботу з документами всередині компанії та збільшити ефективність пошуку необхідної інформації співробітниками приблизно на 40% за допомогою ШІ», – каже директор Milleyson Holdings Ltd Ганс Рутгер Крієк. 
  • Свій ARR та оцінку Dataisland не розголошує. Однак у планах стартапу на 2024-й збільшити капіталізацію компанії до $10–15 млн та підписати контракти з 50 новими клієнтами.

Хто заснував Dataisland.

Влітку 2023-го Dataisland заснував Микола Дорофій.

Контекст

Влітку 2023-го Dataisland заснував Микола Дорофій – член консультативного комітету виробника роботів Deus Robotics та технічний радник компанії з регенеративної медицини Immorta Bio. Штаб-квартира компанії розташована у Лондоні. Наразі в команді Dataisland 15 співробітників.

Інвестиції у ШІ-стартапи – один із трендів 2023-го. Мегараунди по $69–100 млн залучили у 2023-му розробники сервісів Synthesia, Primer Technologies, Mistral AI. Останній отримав кошти без продукту, проіснувавши ледве місяць.

Інвесторське захоплення ШІ-стартапами докотилося і до України, щоправда, зі значно нижчими чеками: AiSDR – $3 млн, Osavul – $1 млн, Zeely – $1 млн. Мегараунд на $70 млн отримав хіба що освітній стартап Preply для інтеграції ШІ в роботу репетиторів на платформі. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *