Шеф-кухар Євген Клопотенко планує вийти з франшизою «Інші» на ринки США, Великої Британії та Японії

Окрім України, шеф-кухар Євген Клопотенко планує вийти на ринки США, Великої Британії та Японії із франшизою бістро «Інші». Про це Клопотенко розповів у інтерв’ю Forbes.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти:

  • В Україні франшизу бістро «Інші» можна буде придбати з 1 жовтня. Для цього необхідно заповнити відповідну анкету. «Унікальна торговельна пропозиція нашого бізнесу – моє лице і українська кухня», – каже Клопотенко. 
  • За кордоном пріоритетними обрали ринки Японії, Великої Британії та США. З пропозицією співпраці планують прийти у компанії, які спеціалізуються на розвитку франшиз, як-от франшиза англійського шеф-кухаря та ресторатора Джеймі Олівера. Ціль Клопотенка – відкрити 50 закладів у США за два роки.
  • У США, Японії та Великій Британії Клопотенку ще потрібно зареєструвати торговельну марку. На перемовини закладають рік часу. 
  • Паушальний внесок – $35 000. Основний прибуток очікують від роялті, що становить 5% від обороту.  
  • Серед найбільших українських франшиз Клопотенко згадує «Чорноморку», заклади Дмитра Борисова, «Галю Балувану». «Вони готують не українську кухню, – каже Клопотенко. – Ми ж робимо українську їжу, але у нас поки немає потужних команд для розвитку франшизи. Ми не можемо швидко вийти за кордон». Позицію мережі бістро «Інші» він вважає найкращою серед гравців ринку з точки зору потенціалу та цінності бренду.  

Контекст

У березні 2022-го Євген Клопотенко із співзасновницею компанії «Нова Пошта» Інною Поперешнюк відкрили бістро «Інші» у Львові. У 2023-му з’явився «Інші. Бар».   

Протягом усього часу роботи закладів команда отримувала багато запитів на франшизу та можливість відкриття нових закладів як в Україні, так і за її межами, йдеться на сторінці «Інші». Процес створення франшизи запустили у вересні 2022 року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *