SCM у 2023 році наростила капітальні інвестиції до $800 млн. Куди вклали найбільше?

За підсумками 2023 року найбільша інвестиційна група України SCM Ріната Ахметова спрямувала на капітальні інвестиції та модернізацію в Україні понад 32 млрд грн, це майже на 52% більше, ніж у 2022 році, повідомила пресслужба компанії.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Інвестиції спрямовані за кількома напрямками, йдеться в пресрелізі SCM. 
  • Група ДТЕК торік ввела в експлуатацію 26 нових вугільних лав, оновила понад 6000 км повітряних ліній і 2000 енергообʼєктів, зокрема капітально відремонтовано енергоблоки теплоелектростанцій та їхні елементи після ворожих обстрілів. Також SCM продовжив інвестувати в другу чергу Тилігульської ВЕС. 
  • Капітальні інвестиції «Метінвесту» були зосереджені на відновленні та розвитку безпеки ключових металургійних підприємств: «Запоріжсталі», «Каметсталі», відновленні обладнання на криворізьких ГЗК та на підтримці виробничої інфраструктури компанії «Покровськвугілля». Останнє попри розташування неподалік лінії фронту, змогло забезпечити українські метзаводи вугільним концентратом.
  • Загалом за результатами 12 місяців 2023 року українські, асоційовані та спільні підприємства інвестиційної групи SCM сплатили 66,4 млрд грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, повідомили в групі. На соціальні програми витрачено 11,4 млрд грн. 
  • Також бізнеси SCM, «Фонд Ріната Ахметова» і футбольний клуб «Шахтар» за два роки повномасштабної війни спрямували 7,6 млрд грн на допомогу військовим і мирним громадянам. Бізнесмен виділив 1 млрд грн на проєкт допомоги захисникам Маріуполя та їхнім сімʼям «Серце Азовсталі».

Контекст

«СКМ» – українська інвестиційна група, що інвестує в гірничо-металургійну галузь (Metinvest B. V. (Нідерланди)), енергетику (DTEK B. V. (Нідерланди)), видобуток корисних копалин, банківський і фінансовий сектор (ПУМБ), телекомунікації («Укртелеком»), роздрібну торгівлю (ЦУ HarvEast), а також сферу транспорту та логістики («Лемтранс» і «Портінвест»). 

Підприємства і холдинги «СКМ» працюють в Україні, Кіпрі, Нідерландах, Італії, Болгарії, Швейцарії, Великій Британії та США. Єдиним власником та інвестором «СКМ» є бізнесмен Рінат Ахметов.

У 2022 році чистий прибуток компанії скоротився в 2,9 раза – до 443,9 млн грн, а її активи знизилися з 64,2 млрд грн до 60,3 млрд грн.

У жовтні 2023 року група «СКМ» змінила організаційно-правову форму власності із приватного акціонерного товариства (ПрАТ) на товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Причиною реорганізації у «СКМ» назвали набуття чинності нового закону про акціонерні товариства. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *