СБУ повідомила про підозру у держзраді Нестору Шуфричу

СБУ спільно з Держбюро розслідувань та Офісом генпрокурора зібрали доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича. Йому повідомлено про підозру у державній зраді, йдеться у повідомленні пресслужби СБУ. 

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Слідчі заявляють, що Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, який займався координацією російської агентури в Україні.
  • За даними СБУ, одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. 
  • «Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни – нібито «один народ». Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві», – йдеться у заяві СБУ.
  • Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків. Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми. 

Офіційно. Нардепу Шуфричу вручили підозру в державній зраді /Фото 1

Контекст

Правоохоронці розслідують справу про державну зраду колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та ексначальника управління СБУ в Криму Олега Кулініча. За даними слідства, ці особи сприяли вторгненню РФ і намагалися приховати від СБУ й керівництва України плани Росії щодо нападу.

Напередодні стало відомо, СБУ проводить обшуки у помешканні нардепа Шуфрича (фото) у селі Козин під Києвом.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *