Samsung Electronics представила екрани зі штучним інтелектом

Компанія Samsung Electronics анонсувала нові лінійки екранів QLED, Micro LED, OLED та Lifestyle напередодні виставки CES 2024, йдеться в пресрелізі. Таким чином, компанія започатковує еру екранів зі штучним інтелектом, представивши процесор наступного покоління.

Ключові факти

  • Нові продукти мають покращену якість зображення і звуку та пропонують користувачам низку функцій на основі штучного інтелекту, захищені технологією Samsung Knox, які розширять можливості екранів у повсякденному житті.
  • За словами президента й керівника підрозділу візуальних дисплеїв Samsung Electronics С.В. Йонга, ШІ-екрани, що працюють на основі технології зі штучним інтелектом, покликані «стати центральним елементом будинків користувачів, обʼєднуючи всі сумісні пристрої, щоб урізноманітнити спосіб життя».
  • Згідно з повідомленням, в основі телевізора Neo QLED 8K 2024 лежить найновіший та найінноваційніший телевізійний процесор Samsung: NQ8 AI Gen3, який має нейронний процесор (NPU), що працює вдвічі швидше, ніж його попередник. Кількість нейронних мереж також збільшилася у вісім разів – з 64 до 512, що дозволяє відображати все, що відбувається на екрані, до найменших дрібниць. 
  • Телевізори та екрани Samsung 2024 року також мають більшу сумісність з різними пристроями в екосистемі, що сприяє кращому інтегрованому зʼєднанню між телевізорами та смартфонами або портативними пристроями.
  • Також компанія презентувала новий прозорий Micro LED. Екран виглядає як шматок прозорого скла, має маленький чип Micro LED, який усуває шви й заломлення світла. Це дозволяє прозорому екрану створювати чітке зображення для різних сценаріїв використання як удома, так і в корпоративному секторі. 

  • Samsung представила лінійку OLED-екранів для задоволення споживчих потреб і нові Lifestyle-продукти та саундбари. 

Контекст

У грудні минулого року видання Financial Times писало, що провідні виробники напівпровідників TSMC, Samsung та Intel прагнуть створити так звані 2-нанометрові процесорні чипи, які стануть основою наступного покоління смартфонів, центрів обробки даних і штучного інтелекту. Ці чипи визначать майбутнє галузі вартістю $500 млрд.

TSMC вже продемонструвала результати технологічних випробувань своїх прототипів N2 (2-нанометри) деяким зі своїх найбільших клієнтів, зокрема Apple та Nvidia, кажуть джерела. Водночас два джерела, що близькі до Samsung, заявили, що корейський виробник чипів пропонує знижені ціни на свої останні 2-нанометрові прототипи, намагаючись залучити інтерес великих клієнтів, зокрема Nvidia.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *