Росіяни вдарили ракетами С-300 по заводу Zeus Ceramica у Словʼянську

Росіяни вранці 15 серпня обстріляли завод із виробництва керамічної плитки Zeus Ceramica у Словʼянську на Донеччині. Про це повідомив мер Вадим Лях.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • За його словами, приблизно о 4:00 у місті Словʼянську пролунали вибухи.
  • «Попередньо обстріл вівся ракетами С-300. Постраждав завод Zeus Ceramica. Обійшлося без жертв», – повідомив Лях.

Росіяни обстріляли вже зруйнований ними завод Zeus Ceramica у Словʼянську (фото) /Фото 1

Росіяни обстріляли вже зруйнований ними завод Zeus Ceramica у Словʼянську (фото) /Фото 2

Росіяни обстріляли вже зруйнований ними завод Zeus Ceramica у Словʼянську (фото) /Фото 3

Контекст

Віктор Левіт, 59, – один із перших підприємців, бізнес якого постраждав від російської агресії. У квітні 2014 року його завод керамічної плитки Zeus Ceramica у Слов’янську знаходився буквально на лінії вогню між блокпостом росіян і підрозділом Нацгвардії. «Вони постійно перестрілювалися і, на жаль, з обох боків влучали по заводу», – згадує Левіт. Тоді збитки від зруйнованого приміщення з обладнанням і вигорілого складу продукції оцінили в €3 млн. Акціонери відновили виробництво власними ресурсами протягом трьох місяців після звільнення Слов’янська. 

Наслідки повномасштабного вторгнення 2022-го більш драматичні. Перший удар чотирьох російських ракет у липні 2022 року по Zeus Ceramica пошкодив будівлю та вікна. Ракети Х-22, які прилетіли у травні 2023-го майже повністю знищили приміщення, обладнання та електричні мережі заводу. Такі руйнування підприємцям не подолати власними силами.

До великої війни Zeus Ceramica щорічно виготовляла 4,5 млн кв. м плитки, 40% якої експортувалося в Європу та США. У 2021 році виторг компанії становив 577 млн грн, а у 2022-му обвалився до 135 млн грн. Чи є у підприємця план, читайте у редакційному матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *