Росіяни атакували енергообʼєкти на Сумщині

В ніч на 6 травня росіяни завдали ракетно-дронового удару по Сумській області, пошкодивши високовольтний обʼєкт НЕК «Укренерго». Про це повідомила пресслужба компанії. До сотні населених пунктів області залишаються без електроенергії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Вночі та вранці 6 травня росіяни обстріляли територію Сумщини. Внаслідок атаки РФ без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів, повідомила пресслужба Сумської ОВА.
  • Обʼєкти критичної інфраструктури переводяться на резервне живлення, заявив голова МВА Олексій Дрозденко. Водопостачання та лікарні будуть забезпечені резервним живленням в повному обсязі, наголосив він.
  • За словами Дрозденка, вночі електропостачання у постраждалих районах, та частково у місті Суми було відновлено. Роботи тривають.
  • «Укренерго» заявило, що аварійно-відновлювальні роботи почалися відразу після відбою тривоги. Ремонтні бригади працюють над поетапним відновленням енергопостачання споживачів.
  • Внаслідок атаки були знеструмлені споживачі в 1325 населених пунктах Сумської області. На ранок в області залишається знеструмленим 91 населений пункт, з яких 18 частково, повідомила пресслужба «Укренерго».

Контекст

Росіяни в ніч на 6 травня атакували Сумську область 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136», 12 дронів знищила українська ППО, повідомив командувач Повітряних Сил Микола Олещук.

Не припиняє ворог атак і на енергообʼєктах Харківщини. Напередодні ввечері аварійно вимикалось обладнання місцевого обленерго, повідомило «Укренерго». Його вже повернуто в роботу, але повному відновленню енергопостачання заважають бойові дії поряд з об’єктами енергетичної інфраструктури. Ремонтні роботи виконуються залежно від безпекової ситуації.

Росіяни мають плани захоплення Харкова чи Сум, але невідомо, чи здатен ворог реалізувати ці плани наявними в нього силами. Про це минулого тижня розповів The Times командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Росія може готувати наступ у районі Харківської та Сумської областей, але у неї недостатньо сил для захоплення обласних центрів, вважає заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький. «Швидка операція, щоб увійти і вийти – можливо. Але операція з захоплення Харкова чи навіть Сум – це зовсім іншого порядку. Росіяни це знають. І ми це знаємо», – заявив Скібіцький в інтервʼю The Economist.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *