Росія знову атакувала дронами енергетичну інфраструктуру. В Одесі – екстрені відключення світла

В ніч на 25 березня Росія продовжила прицільно бити по енергетичній інфраструктурі, повідомляє «Укренерго». Вночі російські БПЛА атакували дві підстанції в південному регіоні. Щоб зменшити навантаження на мережу в Одесі не працюватиме електротранспорт, також обмежено споживання промисловості.

Ключові факти

  • Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі ППО знищила 8 із 9 ударних БпЛА типу «Shahed», якими РФ атакувала із мису Чауда (Крим). По 4 «Шахеди» було знищено у межах Миколаївської та Одеської областей.
  • Через пошкодження обладнання по Одесі та області енергетики вимушені збільшити періоди обмеження споживання. Згідно із повідомленням, це необхідно для захисту вцілілого обладнання від перевантаження, яке може викликати додаткові технологічні пошкодження.
  • ДТЕК уточнює, що внаслідок пошкодження одного із високовольтних енергообʼєктів НЕК «Укренерго» без світла залишилися жителі Пересипського району Одеси.
  • Водночас енергетикам вже вдалося відновити електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури.
  • «Однак ситуація залишається складною. В Одесі та Одеському районі застосовуються екстрені відключення», – сказано у повідомленні.
  • Щоб зменшити навантаження на мережу сьогодні в місті не працюватиме електротранспорт, також обмежено споживання промисловості.
  • У Миколаївській області ворог також поцілив по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували.

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Загалом ворог застосував 151 засіб повітряного нападу, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ. В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС та інші обʼєкти енергетики по всій Україні. 

В ніч на 24 березня Росія здійснила чергову комбіновану атаку на Україну. Сили ППО працювали у Київській, Львівській, Дніпропетровській областях. Були влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. За даними командування повітряних сил, над Україною збито 18 ракет та 25 «Шахедів».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *