Росія завдала ракетного удару по елеватору Бахматюка на Дніпропетровщині

Росія 9 березня завдала ракетного удару по виробничих об’єктах групи компаній «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка на Дніпропетровщині, постраждав робітник підприємства. Про це повідомила пресслужба компанії. 

📝 В день народження Тараса Шевченка даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SHEVCHENKO тільки 9-11 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Внаслідок ворожого ракетного удару виробнича інфраструктура елеватора повністю зруйнована, йдеться у повідомленні.
  • «Це вкотре доводить, що ворог принципово знищує об’єкти критичної інфраструктури, цивільні, а не військові об’єкти», – зазначила компанія. 
  • Дніпропетровська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 
  • Масштаби руйнувань і сума збитків оцінюється представниками правоохоронних органів.

Росіяни зруйнували елеватор «Укрлендфармінгу» Бахматюка на Дніпропетровщині /Фото 1

Наслідки ракетного удару по елеватору UkrLandFarming

Контекст

На кінець 2023 року «Укрлендфармінг» оцінював матеріальну шкоду від війни у близько $1 млрд. Зокрема, йдеться про найбільшу в Європі птахофабрику «Чорнобаївська» (Херсонська область), де через вторгнення РФ загинули 4,5 млн голів птиці, було знищено майно і комунікації, а обладнання вивезене окупантами на територію РФ. 

Також ворог знищив низку птахофабрик в інших регіонах: зруйновані, розграбовані або суттєво постраждали через обстріли птахофабрики на Миколаївщині, в Донецькій області (птахофабрики «Донецька», також у Волновасі та Бахмуті), птахофабрики на Київщині. 

Втрачені для агропромислового виробництва 160 000 га орної землі, знищені та розграбовані регіональні бази та елеватори у Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Луганській, Запорізької та Харківської областей, а також в Київській області та поблизу Києва. 

Крім того, ворог знищив виробничі бази компанії в низці областей, а сільськогосподарська техніка та автотранспорт, матеріальні цінності викрадені та вивезені росіянами.

У жовтні 2022 року група UkrLandFarming заявила, що готує проти уряду Росії позов на $1–1,2 млрд за втрачені через війну активи. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *