Росія влучила у підстанцію «Укренерго». Кривий Ріг – без світла, гірники – під землею

Росія в ніч на 2 лютого завдала удару дронами-камікадзе по одній із підстанцій НЕК «Укренерго» у Дніпропетровській області, частина споживачів у Кривому Розі залишилися без світла, під землею – понад 100 шахтарів. Про це повідомили пресслужба «Укренерго» і голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Ключові факти

  • Через влучання ворожого дрона є пошкодження на одній із підстанцій «Укренерго». У місті Кривий Ріг знеструмлені побутові та промислові споживачі, йдеться у повідомленні компанії.
  • Фахівці «Укренерго» та ДСНС оглядають обладнання. Аварійно-відновлювальні роботи планують почати одразу після закінчення огляду.
  • Лисак повідомив, що через атаку дронів сталося знеструмлення двох шахт − під землею залишилися понад 100 робітників. Частину з них вже підняли на поверхню.
  • За даними Лисака, у Криворізькому районі знеструмлені близько 40 000 абонентів. Оборонці з ПвК «Схід» збили три «шахеди» над Криворізьким районом.
  • Міненерго повідомило, що через атаку БпЛА сталося загоряння енергетичного обладнання на одному з місцевих підприємств. 
  • Станом на ранок частину ліній включено в роботу, залишаються знеструмленими понад 35 000 споживачів. Об’єкти критичної інфраструктури наразі заживлені.

Контекст

В ніч на 2 лютого росіяни запустили по Україні 24 БпЛА типу Shahed-136/131. Сили оборони збили 11 дронів. За даними Повітряних сил, щонайменше сім ударних безпілотників уночі не досягли своїх цілей та були втрачені. Сили ППО працювали в межах Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської та Харківської областей.

На початку січня Кривий Ріг зазнав щонайменше девʼяти ракетних ударів. У місті було пошкоджено лінії електропередач, майже 20 приватних будинків і понад 200 багатоквартирних, три школи, торговий центр, від вибухів вибито близько 300 вікон у двох лікарнях.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *