Росія випустила по Україні щонайменше 500 ракет і дронів за п’ять днів – Зеленський

За п’ять останніх діб Росія випустила по Україні щонайменше 500 ракет і дронів, повідомив президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єрміністром Великої Британії Ріші Сунаком. Глава держави розповів про продовження російського повітряного терору проти українських міст.

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • Сторони обговорили продовження оборонної співпраці з акцентом на подальшому посиленні ППО та далекобійних спроможностей ЗСУ.
  • Зеленський наголосив на суттєвому внеску Великої Британії в міцність української ППО, зокрема радарами, передовими протидроновими системами і ракетами.
  • Також Сунак і Зеленський обговорили роботу над двосторонньою угодою про безпекові гарантії для України в межах вільнюської декларації країн «Великої сімки».
  • Президент разом із британським премʼєром скоординували позиції щодо Української формули миру напередодні четвертої зустрічі радників у Давосі та обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

Контекст

Основним напрямком російського удару 2 січня став Київ. За даними мера Києва Віталія Кличка, у столиці пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, складські приміщення, є пожежі. Росія вкотре атакувала об’єкти критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об’єкти. Вночі й зранку силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі.

Згідно із розрахунками Forbes, РФ витратила на масовану ракетну атаку по Україні 2 січня близько $620 млн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *