Росія пошкодила усю гідрогенерацію України, дві ГЕС виведено з експлуатації – «Укргідроенерго»

У середу, 8 травня, під час ранкових обстрілів критичної інфраструктури, значних уражень було завдано обʼєктам гідроенергетики, повідомляє пресслужба «Укргідроенерго». Дві ГЕС виведено з експлуатації.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Росія продовжує масовано атакувати і знищувати енергетичну інфраструктуру України, завдаючи руйнівних цілеспрямованих ударів.
  • «На сьогодні вся гідрогенерація зазнала нищівних пошкоджень», – сказано у повідомленні.
  • Зазначається, що знищене обладнання потребує чималих зусиль для ремонту, відновлення і значних фінансових коштів.

Контекст

На початку травня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що половину енергетичної системи України пошкоджено внаслідок атак РФ. Очільник МЗС заявив, що російські балістичні ракети є справжньою проблемою на війні. Останнім часом РФ переважно використовувала їх для руйнування енергетичної системи України.

Росія в ніч на 8 травня здійснила чергову масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України, були атаковані обʼєкти «Укренерго» та ДТЕК. 

Ворог застосував 55 ракет різних типів та 21 ударний дрон, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555; чотири крилаті ракети «Калібр»; дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 «Шахедів».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *