Росія нарощує виробництво дронів. Випуск апаратури для дистанційного керування у жовтні зріс на третину 

У жовтні виробництво апаратури дистанційного керування у Росії зросло на 33% порівняно з 2022 роком, пише Bloomberg із посиланням на дані Федеральної служби статистики. Зазначається, що Росія нарощує внутрішнє виробництво дронів, поряд із іншими видами військової продукції.

Ключові факт

  • Попри відсутність публічних даних про конкретну кількість вироблених дронів, офіційна статистика показує приблизно 80-відсоткове щорічне зростання виробництва апаратури дистанційного управління, в тому числі використовуваної для наведення бойових дронів, в останні місяці.
  • Дані Федеральної служби статистики показують, що у жовтні обсяги виробництва у цій категорії зросли на 33% порівняно з попереднім роком.
  • У цілому промислове виробництво Росії у жовтні зросло на 5,3% проти аналогічного періоду минулого року. Промислове виробництво зростає восьмий місяць поспіль, незважаючи на широкий спектр санкцій, що обмежують здатність Росії імпортувати багато компонентів, від яких вона, як і раніше, сильно залежить у більшій частині свого виробництва.

Bloomberg: Росія нарощує виробництво дронів. Випуск апаратури для дистанційного керування у жовтні зріс на третину /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

Контекст

Можливості Росії з виробництва дронів у країні зростають, попри санкції, покликані обмежити здатність країни виробляти сучасну зброю.

У серпні Міністерство оборони Великої Британії попередило, що Росія «майже напевно» почала розгортати деякі моделі БПЛА, які були вироблені всередині країни з використанням компонентів з Ірану, і прагне самодостатності у виробництві цих літальних апаратів у найближчому майбутньому.

Росія значною мірою покладалася на «шахеди», які постачав Іран, у багатьох своїх атаках на Україну, але минулого місяця Інститут вивчення війни заявив, що Москва все частіше доповнює їх «дешевшими і легкими варіантами вітчизняного виробництва» для ударів по інфраструктурі.

У листопаді стало відомо, що Росія просунулась у будівництві заводу з масового виробництва дронів-камікадзе іранської розробки. Водночас ні США, ні їхні союзники не ввели санкції щодо власника заводу АТ «Алабуга» або повʼязаних з ним компаній.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *