Росія націоналізувала компанію «Конті-Рус». Суд визнав, що вона належить групі Ахметова

У Росії конфіскували кондитерське виробництво АТ «Конти-Рус» через те, що воно нібито належало громадянам України, зокрема «родичці Ріната Ахметова та його партнерам», пише «Комерсант». Як зазначає видання, суд визнав бенефіціарів «Конті-Рус» екстремістами. В SCM заявляють, що група не має відношення до згаданої компанії.

Ключові факти

  • Ленінський райсуд Курська в четвер у закритому режимі повністю задовольнив позов заступника генпрокурора Ігоря Ткачова, відповідачами за яким були впливові українські бізнесмени та політики – Рінат Ахметов, Борис Колесніков та Сергій Кій, родичі покійного авторитетного підприємця, а також низка офшорних компаній, пише видання.
  • Російська прокуратура вважає, що ідеологічні та майнові інтереси власників компанії «мають яскраво виражений антиросійський характер». Там кажуть, що вони активно підтримують «геноцид населення ДНР і ЛНР, а також фінансують збройні формування України, які його здійснюють». 
  • Як зазначає видання, заява була задоволена судом у повному обсязі, а рішення направлене до негайного виконання. 
  • Водночас суд на вимогу прокурорів зобовʼязав менеджмент «Конти-Рус» забезпечити роботу юридичних осіб, що входять до неї.
  • Forbes звернувся за коментарями до пресслужб Ріната Ахметова і Бориса Колеснікова.
  • Доповнено. «Інвестиційна компанія SCM та її активи ні зараз, ні в минулому не володіли згаданою компанією, чи будь-якою її частиною. Ні прямо, ні опосередковано», – прокоментував Forbes прессекретар SCM Владислава Дармостук.

Контекст

Раніше російський активіст Віталій Бородін повідомив, що звернувся до органів прокуратури «з проханням перевірити компанію на фінансування ЗСУ».

АТ «Конті-Рус» створено на базі ЗАТ «Кондитер-Курськ», яке було придбано українською групою «Конті» у 2004 році. Сьогодні, за даними компанії, «Конти-Рус» включає три фабрики в Курську та Іваново потужністю понад 130 000 т кондитерських виробів на рік. Портфель брендів містить понад 400 найменувань, у тому числі марки Bonjour, «Золота лілія», Timi та «Супер-Контик».

Вартість активів підприємства, за підрахунками російської прокуратури, становить не менше 10 млрд руб., а виторг – понад 15 млрд руб.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *