Релокація. В які регіони найбільше переїжджає український бізнес

З початку великої війни і на кінець вересня в Україні за програмою релокації бізнесу у більш безпечні регіони переїхало 840 підприємств. З них 667 вже працюють на новому місці, повідомляє Опендатабот, посилаючись на дані Мінекономіки.

Ключові факти

  • За урядовою програмою підприємства можуть перевезти виробничі потужності з прифронтових територій або зони бойових дій до шістнадцяти регіонів країни. 
  • Найбільша частина бізнесів для нового місця роботи обрала Закарпатську та Львівську області – 120 та 199 компаній відповідно. До найбільш затребуваних у підприємців регіонів потрапили також Чернівецька – 78 релокантів та Івано-Франківська області – 70.
  • Найменш затребуваними були Одещина – три підприємства, Житомирщина – шість компаній, та Кіровоградщина – 17.

Через війну 840 підприємств переїхали у більш безпечні місця. Які регіони вибирає бізнес /Фото 1

Контекст

Мінекономіки з перших тижнів війни реалізує програму з релокації українських підприємств, що перебувають на території бойових дій. Подати заявку на переїзд можна через майданчики системи «Прозорро.Продажі». 

До програми може долучитися будь-яке підприємство з регіонів, що постраждали від бойових дій. Після схвалення заявки, бізнес отримає пакет державної підтримки, як-от:

– підбір місця розташування для потужностей підприємства;

– допомога з перевезенням на нову локацію;

– сприяння в розселенні працівників та пошуку нових співробітників;

– підтримка у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту.

Релокація можлива в один з чотирнадцяти регіонів: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Дніпропетровська та Київська (за виключенням Києва) області.

З якими викликами довелося зіштовхнутися підприємцям і як вони їх долають, читайте в матеріал Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *