«Райффайзен» запровадить комісію 50% на переказ доларів із інших банків у Росії

З 1 вересня Райффайзенбанк у Росії запровадить комісію за зарахування коштів з інших банків у доларах на рахунки клієнтів малого та мікробізнесу у розмірі 50% від суми переказу, щонайменше $1000, але не більше суми надходження, йдеться у повідомленні.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • «Банк змушений обмежувати кількість вхідних переказів у доларах США у звʼязку зі зміною ринкових умов. Ми рекомендуємо клієнтам використати інші способи отримання платежу», – зазначили у фінустанові.
  • Згідно з повідомленням, максимальний розмір комісії становитиме $10 000. 
  • Нові умови поширюються на всі вхідні перекази, що зараховуються на рахунки клієнтів – фізичних осіб, малого та мікробізнесу (юридичних осіб й індивідуальних підприємців).

Контекст

«Райффайзен» – один із небагатьох міжнародних банків, який продовжує працювати в Росії більш ніж через рік після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. Проте наразі австрійська група RBI шукає спосіб позбутися російського активу без великих втрат.

Із 3 липня банк у РФ припинив проводити перекази в євро з рахунків своїх клієнтів у 12 країн, таких як Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Йорданія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Обʼєднані Арабські Емірати, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан. «Райффайзен» припиняє перекази в євро до тих країн, в які після початку війни найактивніше виїжджали жителі Росії, зазначила Meduza. Також не можна здійснити переказ євро в інші банки на території РФ.

З 1 серпня Райффайзен Банк припинив прийом і купівлю готівкової валюти у клієнтів-фізичних осіб у Росії. Рішення пояснили «необхідністю ефективно керувати валютною позицією банку». Фінустанова також збільшила комісію за внесення рублів на рублеві рахунки. На суму до 200 000 – комісія 1%, мінімум 300 руб., більшу суму можна вносити без комісії. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *