Рада звільнила віцепрем’єра Кубракова

Верховна Рада проголосувала за звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, повідомив нардеп Ярослав Железняк. Постанову підтримали 272 депутати.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Самого віце-премʼєра не було в залі. Премʼєрміністра теж. Хто замість – теж незрозуміло», – написав нардеп.
  • За словами Железняка, наразі незрозуміло, коли відбудеться голосування щодо призначення нового урядовця.
  • Перед голосуванням у Раді Кубраков у соцмережах написав, що ані керівництво фракції «Слуга Народу», ані премʼєр Денис Шмигаль з ним питання звільнення не обговорювали. Він зазначив, що готовий до діалогу та детального звіту щодо роботи міністерства.

Контекст

Олександра Кубракова призначили віцепрем’єр-міністром з відновлення України- Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України 1 грудня 2022 року. 

Тоді ж Рада ухвалила рішення про об’єднання Міністерства інфраструктури та Міністерства регіональної політики задля реформування держапарату та скорочення кількості держслужбовців. 

8 травня фракція «Слуги народу» ухвалила рішення про те, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, яке очолював Олександр Кубраков, можуть знову розділити на два окремі відомства – Міністерство інфраструктури і Міністерство регіональної політики. 

9 травня на сайті Ради з’явилась постанова про звільнення Олександра Кубракова з посади віце-прем’єрміністра з відновлення. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *