Рада звільнила міністра аграрної політики Сольського

Верховна Рада звільнила міністра аграрної політики та продовольства Миколу Сольського, повідомив народний депутат Ярослав Железняк. Відставку Сольського підтримали 273 депутати.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Железняка, Сольський прийшов до парламенту і перед своєю відставкою виступив зі звітом про виконану на посаді міністра роботу.

Контекст

У 2017–2019 роках 2493 га в Сумській області, якими на той час володіли держкомпанії «Іскра» і «Надія» Національної академії аграрних наук, було передано на безоплатній основі учасникам АТО.

Як розповів Forbes співрозмовник у НАБУ, який погодився говорити анонімно через чутливість теми, підозрювані шукали атовців через оголошення по всій країні з єдиною умовою – вони мали одразу передати землі в оренду маловідомій приватній агрокомпанії «Довіра 2008». Детально про цю справу Forbes Ukraine писав 23 квітня. 

Точка зору слідства – це була схема з виведення держземлі вартістю понад 291 млн грн у приватні руки через учасників АТО. «Досить поширена схема», – каже детектив. Підозрювані – 12 осіб, серед яких – міністр агрополітики та продовольства Микола Сольський, його заступник Маркіян Дмитрасевич, колишній начальник Держгеокадастру Олександр Колотілін, директор агрохолдингу «Авіс Украгро», в який входить «Довіра 2008», Михайло Бугрименко. 

26 квітня міністр вийшов із СІЗО під заставу у майже 76 млн грн. Якщо міністра визнають винним, йому загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *