Представники МВФ приїхали в Україну для консультацій перед третім переглядом програми EFF

До Києва 12 лютого із робочим візитом прибули представники Міжнародного валютного фонду. Ціль візиту – обговорення економічної політики влади України та виклики, що стоять перед економікою, йдеться у заяві представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Команда МВФ на чолі з Умою Рамакрішнан, заступницею директора Європейського департаменту МВФ, розпочинає 12 лютого у Києві зустрічі з представниками влади України та іншими партнерами. 
  • Дискусії фокусуватимуться на цілях економічної політики влади України та викликах, що стоять перед економікою України, йдеться у заяві.
  • Команда МВФ також братиме 13 лютого участь в інаугураційному засіданні керівного комітету Фонду розвитку потенціалу України, що адмініструється МВФ.
  • На цій зустрічі представників влади України, партнерів з розвитку та фахівців МВФ обговорюватимуться пріоритети щодо посилення спроможностей України та підтримка МВФ цього завдання, йдеться у заяві Степаняна.
  • Після цих зустрічей 17 лютого місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне дискусії з представниками влади України у Варшаві у контексті третього перегляду програми розширеного фінансування.

Контекст

МВФ схвалив чотирирічний кредит для України у березні минулого року, вперше надавши кредит країні, яка перебуває у стані війни. Програму скоординовано з Європейським Союзом, США та іншими країнами «Великої сімки», які пообіцяли фінансову допомогу, щоб допомогти покрити бюджетний дефіцит Києва. Тоді ж було виділено перший транш на $2,7 млрд.

У грудні виконавча рада МВФ схвалила виділення Україні $900 млн і закликала інші країни та кредиторів виконати свої зобовʼязання.

Минулого тижня Bloomberg з посиланням на джерела повідомив, що Україна розглядає план, що включає розширення продажів внутрішніх облігацій, підвищення податків та скорочення видатків, щоб закрити діру в бюджеті, у спробі отримати гроші від МВФ, якщо допомога США залишиться заблокованою.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *