Посольство США попередило про посилення атак РФ напередодні Дня незалежності України (оновлено)

Посольство США очікує, що протягом наступних кількох днів та у вихідні зросте ризик атак РФ за допомогою безпілотників і ракет по всій території України, йдеться у повідомленні дипустанови до громадян США. Це пов’язано з Днем незалежності України.

Як «Повернись живим» управляє репутацією та будує стосунки із державою і бізнесом? Як побудовано процеси всередині фонду, які стимули та мотивація живлять команду? Як досягається абсолютна прозорість? Дізнайтеся від директора БФ Тараса Чмута вже 23 серпня на форумі «Майстри добра» у Львові. Долучайтеся!

Ключові факти

  • «Посольство США у Києві оцінює, що протягом наступних кількох днів та у вихідні зросте ризик як нічних, так і денних атак російських безпілотників і ракет по всій території України у звʼязку з Днем незалежності України 24 серпня», – сказано у заяві.
  • Посольство США закликало слідкувати за оновленнями місцевих ЗМІ, визначити, де розташовані укриття, заздалегідь і при будь-якій повітряній тривозі негайно туди пройти.
  • Дипустанова закликає громадян США дотримуватись вказівок українських чиновників та рятувальників у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Контекст

З березня Росія завдає масованих ударів по українській енергетиці, а також атакує цивільні обʼєкти.

Минулого місяця росіяни атакували дитячу лікарню «Охматдит». Російська ракета Х-101 влучила на територію найбільшої дитячої лікарні України – київського «Охматдиту». Внаслідок атаки лікарня втратила два з десяти корпусів. Повністю зруйнований старий двоповерховий корпус токсикологічного відділення, а через вибухову хвилю пошкоджений і найбільший новий 11-поверховий корпус лікарні.

На початку серпня росіяни обстріляли Костянтинівку у Донецькій області. У «Новій пошті» повідомили про влучання у торговельний центр, де знаходилось вантажне відділення мережі. Також виникла пожежа у магазині «ЕКО-маркет».

За даними Генштабу ЗСУ, 21 серпня РФ завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням семи ракет, а також 99 авіаударів, зокрема скинула 122 КАБи. Крім цього, здійснила 4498 обстрілів, з них 145 – із реактивних систем залпового вогню.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *