Поліція провела обшуки в «Автомагістраль-Південь»

Національна поліція 4 жовтня провела обшуки в дорожньо-будівельній компанії «Автомагістраль-Південь», повідомила пресслужба компанії.  

«Автомагістраль-Південь» – головний підрядник ініціативи Володимира Зеленського «Велике будівництво». У 2020 році вона виграла тендерів на 28,8 млрд грн – майже стільки ж, скільки три найближчих конкуренти разом узятих. 

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • Працівники головного слідчого управління Національної поліції разом із Департаментом стратегічних розслідувань провели обшуки в офісних приміщеннях, квартирах працівників компанії, приватних автомобілях, повідомив генеральний директор «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв. «Робота компанії паралізована», – зазначив він. 
  • Причиною для відкриття провадження стали декілька тендерів, які у різний час у різних регіонах компанія виграла на Prozorro, повідомили в компанії. Слідчі підозрюють, що «Автомагістраль-Південь» на власний розсуд встановлювати в них ціну контракту. 
  • У компанії незадоволені способом, у який правоохоронці проводили обшуки та вважають, що вони стали «жертвою свавілля силових структур». Компанія готує звернення до Офісу Генерального прокурора, Ради бізнес-омбудсмена, міжнародних бізнес асоціацій та донорів України, додали в пресслужбі «Автомагістраль-Південь». 

Контекст

Одеська компанія «Автомагістраль-Південь» була ключовим підрядником президентської програми «Велике будівництво». У 2020 році вона виграла тендерів на 28,8 млрд грн – майже стільки ж, скільки три найближчих конкуренти разом узятих, писав Forbes у матеріалі «Як маловідома дорожня компанія з Одеси вибилася в лідери «Великого будівництва».

Власником ТОВ «Автомагістраль-Південь» з 2023 року є бізнесмен Олександр Бойко.

У 2021 компанія отримала тендерів на 26,1 млрд. Повномасштабне вторгнення змусило змінити-бізнес-модель. У березні «Автомагістраль-Південь» отримала дозвіл на придбання мостобудівельної компанії. 

Компанія брала участь у будівництві двох водогонів на Дніпропетровщині після підриву РФ Каховської ГЕС загальною вартістю 10,6 млрд грн.«Автомагістраль-Південь» добудувала магістральний водогін до Кривого Рогу. 

За підсумками 2022 року «Автомагістраль-Південь» отримала з державних та місцевих бюджетів 6 млрд грн, – найбільше серед підрядників. Але отримавши 11,7 млрд грн за підсумками 2023-го «Автомагістраль-Південь» вперше поступилася лідерством конкуренту – «Автостраді» Максима Шкіля, йдеться в матеріалі Forbes «Перехрестя Шкіля. Компанія «Автострада» Максима Шкіля була одним з лідерів «Великого будівництва», а тепер будує метро, мости та захисні споруди. Як підприємець перебудував бізнес на мільярдних підрядах».  

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *