Податкова отримала дані про заробітки українських авторів OnlyFans

Державна податкова служба отримала дані про доходи українських творців контенту на онлайн-платформі OnlyFans. Йдеться про мільйони доларів. З іноземних доходів такі громадяни мають сплатити податки, заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Сфера створення платного контенту на «OnlyFans» громадянами України стрімко зростає. Кількість аккаунтів збільшується в середньому втричі щороку, повідомив Гетманцев. 
  • За його словами, інформація від податківців свідчить про значні кошти, які деякі автори платформи отримують за свій контент. 
  • «Наприклад, громадянкою С одержано за створення платного контенту на інтернет-платформі OnlyFans за декілька років понад $4 млн. Також, громадянкою К від зазначеної діяльності одержано понад $3 млн, а громадянкою Б – близько $1,8 млн. Як вам суми?», – зазначив нардеп.
  • Гетманцев наголосив, що такі іноземні доходи потрібно задекларувати в Україні у передбачений законодавством строк, сплативши з них податки. 
  • В іншому випадку, за його словами, податківці можуть самостійно донарахувати податки та оштрафувати платника.
  • «Неподання в установлений законом строк податкової декларації є підставою для донарахування податку від суми одержаного доходу за ставкою 18% та військового збору за ставкою 1,5%, а також 25% штрафних санкцій, не кажучи вже про неприємність спілкування з БЕБ», – наголосив Гетманцев.

Контекст

Британського сервісу підписки на контент для дорослих OnlyFans був створений 2016 року Тімом Стокле і його батьком, колишнім інвестбанкіром Barclays Гаєм Стокле. Сервіс дає змогу творцям контенту, таким як музиканти або зірки еротики і порно, продавати відео, повідомлення і статті фанатам, які платять від $5 до $50 на місяць. Автор отримує 80% коштів, а 20% – комісія сервісу. 2018 року як мінімум 75% акцій Fenix ​​International придбав американець українського походження Леонід Радвінський. Сума угоди не озвучувалася.

Прибуток OnlyFans за фінансовий рік, який завершився 30 листопада 2023 року, досяг $485,5 млн. Це на 20% більше за попередній показник.

Минулого фінансового року OnlyFans Ltd. виплатила Радвінському дивідендів на $472 млн. Це означає, що сумарно за останні три роки він отримав понад $1 млрд.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *