Перше цивільне судно скористалося тимчасовим коридором – Кубраков

Перше судно скористалося тимчасовим коридором для торговельних суден до/з портів Великої Одеси, повідомив віцепрем’єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. Востаннє цивільне судно виходило в рамках «зернової угоди» 16 липня з порту Одеса.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Контейнеровоз «Joseph Schulte» (прапор Гонконгу) вийшов з порту Одеса та рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України, йдеться у повідомленні Мінвідновлення.
  • 16 серпня контейнеровоз, який знаходився в порту Одеса з 23 лютого 2022 року, вийшов за Воронцовський маяк і тримає курс на Босфор. На борту – понад 30 000 т вантажу (2114 контейнерів), зокрема з продовольством.
  • «Коридор першочергово використовуватиметься для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення РФ», – йдеться у повідомленні.

Тимчасовий коридор. Вперше після виходу РФ із «зернової угоди» з Одеси відправилося судно /Фото 1

Контекст

Згідно з навігаційним дорученням ВМС ЗСУ №6, тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року. 

Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство та закликає РФ припинити будь-які погрози й дотримуватися міжнародних конвенцій, зазначають у Мінвідновлення.

Останнього разу судно виходило в рамках Зернової угоди 16 липня з порту Одеса. 

Після виходу з «зернової угоди» Росія неодноразово бомбила українські порти та зерносховища. За даними Мінвідновлення, лише у липні внаслідок атак РФ пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та пʼять цивільних суден.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *