Олена Зеленська увійшла до списку найвпливовіших жінок світу 2023 року за версією FT

Видання Financial Times опублікувало список із 25 найвпливовійших жінок світу в 2023 році. До нього потрапила перша леді України Олена Зеленська. 

Ключові факти

  • Зеленська увійшла до списку в категорію «Герої». Характеристику першій леді України надала прем’єрка Естонії Кая Каллас. «Що мене найбільше захоплює в Олені Зеленській, то це її чесність», – написала вона.
  • За словами Каллас, Зеленська, як і її чоловік, стала «світовим символом стійкості».
  • Зазначається, що роль Зеленської у вирішенні проблем психічного здоровʼя українців під час війни має життєво важливе значення. Також Каллас відзначила роботу першої леді у висвітленні проблеми депортації українських дітей Росією.

Контекст

Список FT створювався протягом кількох місяців при консультаціях із сотнями журналістів FT, читачами та лідерами галузей. 

Він поділений на три категорії – творці, лідери та герої. До «Творців» увійшли акторка Марго Роббі, яка зіграла головну роль у стрічці «Барбі», співачка Бейонсе та інші.

У категорії «Лідери» видання відзначило очільницю Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, також серед інших туди увійшла технічний директор ШІ-стартапу OpenAI Міра Мураті. До «Героїв», окрім Зеленської, також віднесли іранську правозахисниці Наргес Мохаммаді та інших.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *