ОГХК почала постачати сировину в Італію, Іспанію та Німеччину

Обʼєднана гірничо-хімічна компанія за останні місяці уклало контракти на ще 80 000 т для кінцевих споживачів у ЄС та контрагентів у США, повідомляє пресслужба ОГХК. Планові обсяги постачання на 2024 рік вже сягають 200 000 т.

Ключові факти

  • Минулого року компанії вдалося відвантажити понад 102 000 т продукції. 
  • За 4 квартал 2023 року та 1 квартал 2024 року ОГХК підписало контрактів на ще близько 80 000 т. 
  • За словами першого заступника голови правління компанії Єгора Перелигіна, компанії вдалося відкрити бренд ОГХК для відомих кінцевих споживачів в Італії, Іспанії та Німеччині.
  • Він також додав, що за результатами другого кварталу, рутил та циркон підприємства можуть стати абсолютно регулярними та ключовими компонентами в сировинних портфелях великих переробників в Італії, Іспанії та Німеччині.
  • Водночас стратегічними партнерами щодо ільменітового концентрату ОГХК залишаються компанії у США та Чехії. 
  • «Також відкриваємо експортні «двері» для ільменіту Іршанського ГЗК одному з найбільших кінцевих споживачів у Північній Америці», – повідомив Перелигін.

Контекст

ОГХК входить у десятку найбільших видобувників титанових і цирконієвих руд у світі та є найбільшою в Європі. У 2020-му ОГХК виробила майже 350 000 т концентратів титанових руд і циркону, за даними BDO Corporate Finance, яка є радником із приватизації ОГХК. Понад 60% продукції експортується до країн Азії: 39% – до Китаю, 12% – до Японії, 9% – до Туреччини. 

Останні роки компанія прибуткова – 528 млн грн у 2021 році, за виручки 4,6 млрд грн, свідчать дані YouControl. У 2022-му фінансові результати компанії погіршились, дебіторська заборгованість зросла до 1,7 млрд грн, розповідав співрозмовник Forbes у ФДМ. 

Фонд держмайна планує виставити ОГХК на велику приватизацію в «першій хвилі». Найближчим часом разом з радником – компанією BDO – фонд має визначити стартову ціну для проведення відкритого аукціону в системі «Prozorro.Продажі». 

У 2021-му ФДМ намагався тричі продати ОГХК зі стартовою ціною 3,7 млрд грн, однак жодного разу аукціон так і не вдалося провести через відсутність покупців.

У жовтні ОГХК розпочала відвантаження ільменітового концентрату з Іршанського ГЗК до Чехії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *