Очільниця МВФ Георгієва стала єдиним кандидатом на другий термін на посаді

Чинна директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва стала єдиним кандидатом на цю посаду на наступні пʼять років. Про це йдеться у заяві виконавчої ради МВФ.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Термін висування кандидатур на посаду очільника МВФ завершився 3 квітня. Було висунуто єдиного кандидата – нинішнього керівника МВФ Крісталіну Георгієву, йдеться у заяві.
  • Виконавча рада зазначила, що намагатиметься якнайшвидше завершити процес висування кандидата – максимум до кінця квітня 2024 року, наголошується в заяві МВФ.

Контекст

Директор-розпорядник МВФ призначається виконавчою радою на пʼятирічний термін. Крісталіна Георгієва, якій у серпні виповниться 71 рік, обійняла цей пост у жовтні 2019 року.

Хоча термін повноважень Георгієвої закінчиться лише через пів року, деякі люди, знайомі з цим питанням, вважають, що рішення бажано ухвалити до весняних засідань МВФ і Світового банку, які відбудуться 15-20 квітня, щоб питання лідерства не затьмарило і без того насичений порядок денний, писало Reuters з посиланням на джерела.

Болгарська економістка Георгієва – друга жінка, яка очолила МВФ, і перша людина з країни з ринковою економікою, що розвивається.

Якщо Георгієва залишиться на посаді на другий термін, то це допомогло б відповісти на давні занепокоєння країн з ринками, що розвиваються, і країн, що розвиваються, щодо дуополії США та Європи у двох глобальних фінансових установах, МВФ і Світовому банку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *