Німеччина запланувала щорічну військову підтримку Україні у €5 млрд до 2027-го – міністр фінансів Лінднер

Уряд Німеччини заклав €5 млрд щорічної військової допомоги Україні до 2027 року. Про це повідомив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер на спільній пресконференції з міністром фінансів України Сергієм Марченком у Києві, передає кореспондент Forbes.

Крістіан Лінднер під час візиту до Києва /Getty Images

Крістіан Лінднер під час візиту до Києва Фото Getty Images

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Це рішення ще має затвердити парламент Німеччини, уточнив Лінднер. За його словами, окрім військового напрямку підтримка України Німеччиною полягає також у гуманітарній сфері, підтримці українських переселенців, які живуть у країні, та внесках Німеччини до МВФ.
  • Лінднер зазначив, що з початку повномасштабної війни допомога Німеччини Україні становить €22 млрд.
  • «Зараз ми розмовляємо з Україною не як країна-донор, а як країна-партнер», – сказав міністр.

Контекст

20 липня міністри закордонних справ країн ЄС під час зустрічі у Брюсселі обговорили можливість виділення для України €5 млрд щорічної військової допомоги з Європейського фонду миру протягом наступних чотирьох років. «Ми пропонуємо створити спеціалізовану секцію в Європейському фонді миру, щоб надавати до €5 млрд на рік протягом наступних чотирьох років на оборонні потреби України… Це орієнтовна оцінка потреб і наших довгострокових безпекових зобов’язань перед Україною», – наголосив Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *