Netflix вклав в український контент мільйони доларів – співзасновник FILM.UA Group Сергій Созановський

Американський стрімінговий сервіс Netflix інвестував в український контент мільйони доларів, розповів співзасновник FILM.UA Group Сергій Созановський на медіафорумі Kyiv Media Week.

Ключові факти: 

  • Співзасновник FILM.UA Group Сергій Созановський оцінює інвестиції стрімінгового сервісу Netflix в український контент у понад декілька мільйонів доларів. «Більш точні цифри не можу сказати, але це дуже великі суми», – додав він. 
  • Великі інвестиції в національний контент означають не лише повагу до України, переконаний Созановський. 
  • «Національний контент досягнув рівня, коли він добре працює на різних майданчиках, це комерційно привабливо, – каже Созановський. – Можливо, колись Netflix опублікує дані переглядів національного контенту. Вони вражають».
  • Для порівняння, у виробництво південнокорейських серіалів, фільмів і шоу протягом наступних чотирьох років Netflix планує інвестувати $2,5 млрд. 

Контекст

На Netflix можна подивитися уже 45 українських фільмів і серіалів. Їх кількість інтенсивно зростає з вересня 2022 року. Якщо з 2015-го український контент на Netflix з’являвся з темпом один фільм на рік-два, то у вересні 2022-го відбувся стрибок – поява одразу трьох українських фільмів за місяць. 

На початку серпня Netflix та Українська кіноакадемія відкрили нову грантову програму, в межах якої 10 українських кінематографістів можуть виграти грант на $10 000 на завершення своїх фільмів. 

Торік завдяки таким програмам підтримки, впровадженим у партнерстві з Українською кіноакадемією, House of Europe та EAVE, 100 професіоналів отримали стипендії, понад 400 митців – доступ до онлайн-навчання, а 48 творчих команд – гранти на розробку сценарію та онлайн-сесії з міжнародними експертами галузі. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *