МЗС представило ШІ-речницю Вікторію. Вона надаватиме інформацію від імені консульської служби

Міністерство закордонних справ України створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу Вікторію Ші, повідомляє пресслужба відомства. Вона офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ.

Ключові факти

  • Представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші створена на основі реальної людини–української співачки та інфлюенсерки Розалі Номбре, яка погодилася pro bono взяти участь в проєкті МЗС і виступити в якості прототипу для представниці. Команда проєкту відзняла та оцифрувала її.
  • Вікторія Ші у своєму відеозверненні пояснила, що її робота полягатиме в донесенні до громадськості оперативної та перевіреної інформації консульського департаменту МЗС.
  • «Я повідомлятиму журналістам новини про роботу консулів із захисту прав та інтересів громадян України за кордоном, реагування на інциденти чи надзвичайні ситуації та інші новини», – заявила вона.
  • Коментарі Вікторії Ші зʼявлятимуться на офіційних ресурсах МЗС, вебсайті та сторінках в соцмережах, а також передаватимуться журналістам пресслужбою.
  • За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, використання згенерованої штучним інтелектом цифрової особи для консульського коментування — це насамперед економія часу та ресурсів міністерства. 
  • МЗС передбачило кілька рівнів захисту Вікторії Ші від цифрових підробок. На кожному оригінальному відео розміщений QR-код, який веде на текстову версію того ж самого коментаря на офіційній сторінці МЗС. У разі відсутності такого QR-коду чи переходу на будь-який інший сайт, відео не вважається достовірним.

Контекст

23 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном. Того самого дня стало відомо, що у закордонних підрозділах ДП «Документ» зупинили видачу документів через «технічні причини».

23 квітня уряд своєю постановою №443 вніс зміни у порядок видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Це стосується документів, які оформлюються ДМС за заявами, отриманими ДП «Документ». Згідно із постановою, пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу ДМС або закордонної дипустанови України для видачі не буде здійснюватися. Громадяни не зможуть отримати такі паспорти в закордонних дипломатичних установах України.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *