monobank зазнав чергової DDoS-атаки

Співвласник monobank Олег Гороховський повідомив про потужну DDoS-атаку на банк. Напередодні у mono були технічні проблеми, але збій у додатку оперативно усунули.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Ще один потужний DDoS. Завзяті вони, нічого не скажеш. Дуже хочеться звалити Монобанк. Але це важко», – написав Олег Гороховський у Telegram.
  • Наразі застосунок банку працює стабільно.
  • У середу, 1 травня, у роботі monobank стався збій. Користувачі близько години мали складнощі із доступом до мобільного застосунку. На 13:04 середи роботу вдалося відновити.

Контекст

Наприкінці січня monobank пережив надпотужну DDoS-атаку, про що Гороховський систематично звітував у Telegram-каналі. На піку загальне навантаження на сервіс сягало 580 млн запитів. Під час DDoS-атак хакери намагалися перенавантажити сайт чи сервіс, щоб він почав гальмувати або став недоступним для звичайних користувачів. Тоді monobank, який має майже 900 000 активних клієнтів, вдалося уникнути такого сценарію.

За словами співзасновника, monobank – одна з найбільш атакованих ІТ-цілей у країні. Ще одна атака сталася 12 грудня 2023-го, у день масштабної кібератаки на найбільшого в країні оператора «Київстар». Тоді хакери атакували точки входу на Amazon, сервіс «банки» та сайт mono.

1 квітня у роботі monobank теж був стався збій, користувачі не могли авторизуватися та отримати доступ до додатка протягом кількох годин.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *