«Може вплинути на екологічну ситуацію». «Метінвест» прокоментував російські обстріли Авдіївського коксохіма

Група «Метінвест» попередила про можливе погіршення екологічної ситуації у регіоні внаслідок учорашнього обстрілу російськими військами Авдіївського коксохімічного заводу, повідомляє «Метінвест Авдіївка».

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • У компанії повідомили, по коксохіму РФ нанесла авіаційні удари, бомби влучили у цех уловлювання підприємства, зайнялася пожежа.
  • Ніхто зі співробітників заводу не постраждав, а пожежу вдалося частково локалізувати під ранок, 29 вересня.
  • «Через хімічний склад продуктів горіння черговий терористичний акт росіян може вплинути на екологічну ситуацію в регіоні. Оцінити екологічний вплив через масовані ворожі атаки поки що неможливо», – йдеться у повідомленні.

Контекст

У ніч на четвер, 28 вересня, російські окупанти атакували Україну 44 ударними БпЛА «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку, повідомляють Повітряні сили. Силами та засобами ППО було, знищено 34 «шахеди».

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні. Підприємство входить до групи «Метінвест», основними акціонерами якої є СКМ Рината Ахметова (71,24%) та група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *