Мобільний оператор «Київстар» заявив про збій в роботі мережі. Нацроумінг теж не працює

Абоненти мобільного оператора «Київстар» зранку, 12 грудня, не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. Про це повідомляють користувачі з усієї України. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює Нацроумінг.

Ключові факти

  • Користувачі у соцмережах розповідають про проблеми зі звʼязком у різних регіонах, зокрема у Києві. Крім того, є повідомлення про те, що не працює й домашній інтернет від «Київстару». Також «лежить» офіційний сайт компанії.
  • У мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступ в інтернет у частини абонентської бази, повідомила пресслужба «Київстару».
  • В компанії наголосили, що спеціалісти працюють над усуненням проблеми. 
  • «Приносимо абонентам вибачення за тимчасові труднощі та дякуємо за розуміння», – йдеться у коментарі.
  • Сервіс «Дія» радить відкрити застосунок, поки користувач під’єднаний до домашнього WiFі, щоб його документи були завантажені.
  • Джерела dev.ua в компанії розповіли, що причиною масового технічного збою в роботі найбільшого мобільного оператора «Київстар» стала хакерська атака на ядро мережі. Також співрозмовники видання спростовують інформацію про нібито обшук правоохоронців у компанії, яку поширюють деякі Telegram-канали.
  • Національний роумінг не працює через те, що мережа «Київстару» не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою, повідомила пресслужба Мінцифри в коментарі hromadske. У міністерстві зазначили, що це тимчасова проблема, над якою активно працюють спеціалісти «Київстар». Найближчим часом вони відновлять надання послуг.

Контекст

«Київстар» – найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги звʼязку та передання даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій.

За підсумками першого півріччя 2023 року порівняно з 2022-м дохід компанії знизився на приблизно 10% – абонентська база впала з 26 млн до 24,1 млн, заявляв президент компанії Олександр Комаров.

Минулорічні блекаути примусили провайдерів вкладатися в енергоефективний інтернет. Ті, хто зміг забезпечити зв’язок під час відключень світла, отримали чимало нових абонентів. У 2023 році історія повторюється. Як компанії готувалися до зими, читайте в матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *