Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень та сплати мита

Державна митна служба представила можливість самостійного декларування експрес-відправлень громадянами зі смартфону, йдеться у повідомленні пресслужби. Зокрема, можна у кілька кліків самостійно задекларувати відправлення вартістю до €10 000 та сплатити митні платежі.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

Для спрощення процесу реалізовано низку сервісних функцій:

  •  переважна більшість граф декларації заповнюється автоматично;
  •  автоматично здійснюється машинний переклад назв товарів та іншої інформації на українську мову;
  • можливість у багатьох випадках підбору коду товару за УКТ ЗЕД;
  •  розрахунок податків відбувається в автоматичному режимі;
  •  передбачено автозаповнення тих реквізитів, яких бракує в попередній інформації — в тому випадку, якщо громадянин раніше вже користувався цим сервісом.

Декларацію необхідно підписати за допомогою КЕП або Дія.Підпис.

  • Якщо вартість товарів перевищує €150 і вони підлягають оподаткуванню, генерується QR-код. Клікнувши на цей QR-код або навівши на нього камеру мобільного телефону, можна сплатити нараховані митні платежі зі свого банківського застосунку.
  •  Також залишаються альтернативні способи оформлення, такі як декларування експрес-перевізником або через митного брокера та особисте (або іншою особою за дорученням) подання паперової декларації в підрозділ митного оформлення.

Контекст

У січні митна служба розпочала пілотний проєкт щодо здійснення пост-митного контролю. Відомство перевірятиме інформацію, зазначену в митній декларації, та поданих документах.

Такий контроль не проводиться щодо всіх митних оформлень. Він здійснюватиметься за результатами застосування системи управління ризиками.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *