Місія МВФ починає дискусії з урядом України щодо підготовки до перегляду програми

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) 25 вересня розпочинає технічні дискусії з представниками України щодо підготовки до другого перегляду програми розширеного фінансування (EFF). Про це повідомила пресслужба МВФ з посиланням на заяву постійного представника Ваграма Степаняна.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Контекст

  • «Місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні технічні дискусії з представниками влади України стосовно останніх економічних подій і з метою обговорення податково-бюджетних, фінансових та структурних заходів у контексті підготовки до консультацій 2023 року за Статтею IV Угод МВФ та до другого перегляду програми розширеного фінансування (EFF)», – йдеться у заяві Степаняна.

Контекст

На початку липня Програму розширеного фінансування (EFF) МВФ для України доповнено чотирма маяками: про Бюджетний кодекс, програму кредитування «5-7-9», Державну податкову та митну служби, Оператора ГТС. 

МВФ вніс до меморандуму нові маяки, реалізація яких покликана посилити в найближчій перспективі макроекономічну та фінансову стабільність України й додати імпульсу реформам. 

Зокрема, до кінця вересня Україна має відновити статті Бюджетного кодексу про середньострокове бюджетне планування для підготовки бюджету на 2024 рік.

Верховна Рада 27 липня ухвалила законопроєкт про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо забезпечення передбачуваності бюджетної політики та посилення боргової стійкості. Це – одна з головних умов програми з МВФ на $15,6 млрд.

Наступне засідання Ради директорів МВФ щодо перегляду Програми розширеного фінансування (EFF) для України відбудеться орієнтовно наприкінці листопада чи в грудні цього року, повідомляв у інтервʼю Forbes заступник виконавчого директора МВФ від України Владислав Рашкован. За його словами, відкритими залишаються питання держбюджету, повернення довоєнного оподаткування, декларування доходів і контролю за PEP.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *