Міноборони розповіло про контракти зі світовими виробниками зброї та прогрес із заводом Bayraktar

Міністр оборони Олексій Резніков анонсував проведення в Україні Міжнародного форуму оборонних індустрій. Вже найближчими днями він очікує підписання контрактів на будівництво підприємств з виробництва зброї в Україні з кількома великими світовими компаніями. Про це Резніков заявив під час зустрічі з журналістами 28 серпня.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Ідея форуму – показати світові, що Україна є не лише споживачем оборонної продукції, а й країною, яка і надалі залишиться «східним щитом Європи і країн НАТО», зазначив Резніков. «Це означає, що в нас треба інвестувати, що виробники мають робити у нас локалізацію, як мінімум – для ремонту зброї, яку ми вже отримали в обслуговування, і як максимум – виготовляти це у нас», – розповів Резніков.
  • Він анонсував, що до кінця серпня або на початку вересня будуть підписані угоди про вхід в Україну «величезних іноземних виробників». Міністр не уточнив, про які саме угоди йдеться, зазначивши, що у проєкті бере участь Міністерство стратегічних галузей промисловості (очолює Олександр Камишін).
  • «Що стосується заводу з виробництва Bayraktar, у нас є серйозний прогрес: усі документи оформлені. Залишається питання, чи готові вони будувати з огляду на безпекові ризики. До війни ми знайшли їм хороше місце, але не зовсім, на Заході країни, куди зараз, як правило, дивляться усі інвестори в Україну», – додав Резніков.

Контекст

Турецька компанія Baykar, яка випускає ударні безпілотники Bayraktar, отримала відповідні ліцензійні дозволи від Туреччини на виробництво безпілотників TB2 та Akinci в Україні, повідомив генеральний директор Халюк Байрактар. Завод планується відкрити у 2025 році.

Наприкінці липня Міністерство оборони заявило, що прийняло на озброєння чи в експлуатацію 28 моделей українських безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Так міністерство спростувало заяви про відсутність замовлень.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *