«Ми не можемо завдати шкоди».Туск закликав фермерів припинити блокування кордону з Україною

Премʼєр-міністр Дональд Туск закликав фермерів припинити блокування кордону з Україною, пише Polske Radio. Він заявив про вкрай складну ситуацію, в якій опинилася Україна після останньої серії російських атак. За словами премʼєр-міністра, найближчий час може стати вирішальним для долі цієї війни.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Хочу звернутися до всіх без винятку в Польщі не робити нічого, що може зашкодити Україні, – сказав премʼєр. – Ми повинні будемо прийняти рішення, які захистять польський кордон і прикордонні переходи».
  • Туск наголосив, що польська влада не може допустити блокування переходів – незалежно від обґрунтування протестів. «Ми не можемо жодним чином завдати шкоди Україні в ситуації, коли вирішується доля війни», – сказав очільник польського уряду.
  • Премʼєр Польщі нагадав, що прикордонні пункти, згідно з останнім рішенням уряду, мають статус критичної інфраструктури. 
  • Також він зазначив, що польський уряд готовий надавати подальші форми допомоги тим, хто втратив частину своїх прибутків не з власної вини.
  • «Я розраховую на рефлексію і відмову від такої форми протесту», – сказав він, додавши, що державні служби працюватимуть над розчищенням пунктів пропуску.

Контекст

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та зеленою політикою ЄС. Деталі загострення ситуації читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *