МХП викупив євробондів на $138 млн за 95% від номіналу

Агрохолдинг МХП достроково викупив за 95% номіналу єврооблігацій на $138 млн із погашенням у травні 2024 року. Про це йдеться у повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • Пропозицію агрохолдингу МХП про викуп за 95% номіналу єврооблігацій на $349 млн із погашенням 10 травня 2024 року прийняли власники єврооблігацій на загальну номінальну суму $138 млн (39,54% непогашеної сукупної суми облігацій).
  • У наступні девʼять днів, коли ціну викупу було знижено до 85%, заявок не надходило.
  • Розрахунки з продавцями мали відбутися 23 січня. Власникам облігацій буде виплачено компенсацію в розмірі $950 за кожні $1000 основної суми облігацій. Папери, придбані в рамках тендерної пропозиції, будуть анульовані, йдеться у біржовому повідомленні.
  • В обігу наразі залишилися євробонди МХП на загальну номінальну суму $211,1 млн.

МХП

МХП – провідний виробник курятини в Україні. Холдинг контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць і вирощування поголівʼя, переробки, збуту, дистрибуції та продажу мʼяса птиці.

МХП посідав восьме місце рейтингу «100 найбільших приватних компаній України» за 2021 рік, який склав Forbes. Власник – Юрій Косюк, загальна кількість працівників – 30 000. Торгові марки МХП – «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський».

Чистий прибуток агрохолдингу МХП за девʼять місяців 2023 року досяг $122 млн порівняно зі збитком у $269 млн за аналогічний період минулого року, виторг зріс на 22% і становить $2,3 млрд проти $1,9 млрд у 2022-му.

Читати більше Згорнути

Контекст

Наприкінці жовтня МХП домовився про залучення кредитів на загальну суму $480 млн від IFC з групи Світового банку, ЄБРР і Корпорації міжнародного фінансування США (DFC). Ці кошти компанія планувала витратити на рефінансування боргу і підтримку поточної діяльності.

У грудні 2023 року МХП запропонував власникам єврооблігацій на $349,2 млн викупити їх за ціною 95% від номіналу. Компанія повідомляла, що прийом заявок на викуп євробондів завершиться 4 січня о 17:00 за Нью-Йорком, після чого до 19 січня ціна буде знижена до 85% від номіналу, а розрахунки очікуються 23 січня або близько до цієї дати.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *