Мережа EVA планує вкласти понад 1 млрд грн в розвиток логістики

Мережа EVA у 2024 році планує інвестувати у розвиток логістики 1-1,3 млрд грн. Один із напрямків – розширення та автоматизація системи зберігання товару. Про це повідомила пресслужба EVA з посиланням на директора департаменту логістики Сергія Зінченка. 

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • Асортимент EVA нараховує 120 000 найменувань продукції, у 2024-му планується розширити його до 180 000. Тому компанія впроваджує нові логістичні проєкти, зазначив Зінченко.
  • Один із них – автоматичне управління персоналом за допомогою data science. «Тобто система розуміє, які спеціалісти вийшли на роботу, яка у них продуктивність, та підбирає їм найоптимальніші місця роботи на складі. Плануємо впроваджувати її на всіх наших розподільних центрах», – зазначив Зінченко.
  • EVA планує розширити та автоматизувати системи зберігання товару. Зінченко повідомив, що йдеться про впровадження двох автоматизованих систем: AGV (Automated Guided Vehicle) та Automated Storage and Retrieval Systems – AS/RS. 
  • AGV – це система з роботами, які зможуть автоматично пересувати стелажі. Вони рухатимуться до людини, а не навпаки. EVA хоче придбати 20 таких роботів. Щодо AS/RS, то планується придбати систему Mini-load, – це крани, які автоматично збирають необхідні для виконання замовлення ящики з продукцією та передають їх до зони обробки замовлень.

Контекст

Співвласник EVA і Varus Руслан Шостак запустив амбітний проєкт під час війни. Його мета – побудувати мережу логістичних хабів в Одеській, Дніпропетровській, Київській та Львівській областях загальною площею 1 млн кв. м. 

Де саме будуть побудовані склади – він не уточнює. Поки відбувається лише будівництво складу під Одесою на 50 000 кв. м. Це – перша черга запланованого логістичного хабу на 200 000 кв. м. «Уже стоїть каркас, підведені комунікації, – розповів Шостак Forbes. – Ми збудуємо цілу екосистему з готелями, хостелами, заправними та ремонтними станціями». 

Планується, що більшу частину площ новостворена корпорація «Тервін» Шостака використовуватиме для своїх потреб, інші – здаватиме орендарям. Бізнесмен наводить приклад: у майбутньому Київському логістичному хабі він планує збудувати найбільший в країні R&D-центр для ключових розробників у галузі логістичних сервісів. Чи повірять у цю ідею інвестори, читайте в матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *